11 Nisan 2020 Cumartesi

Corona Günleri 26. Gün




Corona Günleri

26. Gün


Sonunda sokağa çıkma yasağı da uygulanmaya başlandı ama 2 saat önceden açıklanınca, benim ülkemin 
uyanık insanları gene kuralları hiçe sayıp, bizleri aptal yerine koyup, attılar kendilerini dışarıya. Yemelerine imkan olmayacak kadar ekmek, içemeyecekleri kadar sigara alıp, Corona'yı da yayıp evlerine kapandılar. Ben anlamıyorum bunları, bizler değil miydik 4 hafta önce makarna, un ve diğer bakliyatları sokağa çıkma yasağı olabilir diye stoklayan? 1 aylık mı stokladık sanki? Topu topu 48 saat, bugün bitti neredeyse kaldı 24 saat. Ayrıca bugün 2 kere bize ekmek geldi, kargom vardı, o geldi, PTT araçları dağıtıma devam etti. Dün gece bunları açıkladılar ama bu insanlar hiç dinlemedikleri gibi hepimizin haftalardır aldığı önlemi çöpe attılar

Yurdum insanı her şeyi iyi yapıyor gibi gözükür ancak bir yerde patlak verir. Bu hiç değişmedi, hiç te değişmeyecek. Aslında halk olarak bizler çok akıllı, kıvrak zekalı insanlarız ancak sıkışınca içimizden bir "hep bendecilik" fırlar ve önümüzde ne varsa yıkıp geçer. Zaten bu yüzden ülke olarak "muasır medeniyetler seviyesine" bir türlü ulaşamamaktayız. Bu çok üzücü, bir kısım ama küçük bir kısım kendini yetiştiriyor, belli ilkeler ile çalışıyor, etik oluyor ama bunlara uymayan insanlarımız o yapılan güzel şeyleri de yok edip hayatımızı zindana çevirmeye devam ediyor. 

Bu sabah kalktım (sabah dediğim 11:00) , İlkerciğim kahvaltımı hazırladı. Daha sonra kendimi arka balkona attım. Çeşit çeşit kuş sesleri eşliğinde  devam ettim etamine. Dün akşamın sinirine iyi geldi. 

Bugün yemek için Gaye Teyzenin "tavuk köftesini" yapmaya karar verdim. Bir hırsla attım gene kendimi mutfağa, tarifi birebir yaptım, fırına attım. Yanına gene Gaye Teyze'nin "fırında patateslerini" pişirdim. Buzdolabında havuç vardı, onları da rendeleyip zeyinyağında sarımsakla kavurdum. Müthiş oldu. Akşam üzeri yedik mutlu olduk. 

Daha sonra kendimi gene etamine verdim. Bir baktım saat 9:30 olmuş. Ev halkına İzo tarhana çorbası yapmış, onu verdim, şimdi yazımı yazıyorum sonrası Netflix "Kore Dizisi"seyretmeye.

Bu karantina giderek zorlaşmaya başladı bence, bugün bunları yaparken Meltem uyandıktan sonra pek keyifli değildi. İlaç verdik, akşam üzeri kendine geldi, gelince de kudurdu. Güneşi görüyor ama herkes evde , dışarı çıkamıyor, pek anlayamadı. Bakalım yarın ne olacak? Kendimi en az Haziran ayına göre hazırladım ama şartlar zorlaşıyor, bence hepimiz için zorlaşıyor. Bir şey yapamadan, üretemeden evde oturmak ne kadar zormuş.  Allah yardımcımız olsun. 

Bugünlük benden bu kadar, hepinize iyi geceler diliyorum.

Tugba

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Drupa

 Drupa... 16 Yıl Matbaacılar için Drupa Fuarı ayrı bir anlam taşımaktadır. Babam, 1976 yılından itibaren 2016'ya kadar hepsini ziyaret e...