27 Ağustos 2023 Pazar

Yaz Diyeti 18-26/29

 Bence olmaya başladı... Tuttu bu iş...


Eveeetttt, bugün ayın 27'si ve ben Yaz Diyetime başlayalı 26 gün oldu. 

Sonuç:-4 Kilo....

Yuppiii....


Yazın ortasında aydınlanma ile başladım bu işe ve inanın çok zorlanıyorum. 5 kere tatlı, pasta ve dondurma yemek durumunda kaldım. Malum kutlu doğum haftası başlayınca, malum 4 kere doğum günümü kutladım, 1 kere de Yaseminlerim bizdeydi, bozdum ama gene de iyi atlattım, ilk 4 kilodan kurtuldum. 

Eğer bu işe başlamasaydım, kendimi toparlamasaydım, bu 4 kiloyu veremezdim , belki de 1 kilo daha alırdım.  Midemin biraz küçüldüğünü düşünüyorum, öyle eskisi gibi yiyemiyorum. Bu güzel bi durum, ayrıca yavaş yavaş yemek saatlerimi ve yemek çeşitlerimi ayarlamaya başladım. Migrenim olduğu için aralıklı oruçmuş, yok iki öğünmüş, onları yapamıyorum ama aç kalmayacak şekilde kendimi ayarlıyorum. Bundan da çok memnunum. 

Şimdi yeni hedefim 18 Ekim Frankfurt Kitap Fuarı...

O zamana kadar yeni bir zaman dilimi başlatıyorum kendime, zaten sonbahara da yavaş yavaş giriyoruz, bakalım ne kadar daha ilerleyeceğim? 

Bu hafta Ağustos Ayını çok sevmesem de dostlarım, bana harika doğum günleri düzenlediler, benim için elleri ile pastalar yaptılar, gene elleriyle hediyelikler yaptılar, hediyeler aldılar, o kadar mutlu oldum ki...

51 Yaş Mottom: Yola devam, çalışırsan, hem kazanır hem de rakiplerden sıyrılıp, yaşamaya devam edersin. Bu Kadar...

Ben de öyle yapmaya devam edip yaşamıma bakacağım. Dünya artık o kadar kötü ki, bunlar ile kendimi yormayı düşünmüyorum. Kötülükler için tek diyeceğim ne halleri varsa görsünler, benden uzak dursunlar yeter. 

Herkese mutlu pazarlar diliyorum. 

Tugba

17 Ağustos 2023 Perşembe

Yaz Diyeti 15-16-17/29

 Umut her zaman var olmalı...


3 gündür yazamadım, çok hızlı günler geçirdim, malum yaz sonu geliyor, insanlar işlerinin başına dönüyor ve talepler artıyor. Bir de son yaz gezmeleri araya girince yazmaya vakit kalmadı açıkçası.

Diyetimi pazar günü ve dün minik bir şekilde çiğnedim ama kalan yediklerim çok sağlıklı olduğu için fazla etkisi olmaz diye düşünüyorum. Yaz diyetinin bonusları oluyor. Hele haftaya doğum günüm var, kutlu doğum haftası dün itibarıyla başladı. Dikkat ede ede devam. Dediğim gibi artık bu yemek şeklini yaşamımın normali olarak devam ettirmek amacım. İlk hafta feci zordu, şimdi oturtmuşken vaz geçmek olmaz. Yola devam. 

Pazartesi akşamı Fazıl Say konserine gittik. "Anne Dünya" adlı turnesini ilk Kuşadası'ndan başlatmış. Ay pek bi memnun oldum açıkçası. 

11 Türk Kadın Şairin şiirlerini bestelemiş, Kendisine solist Serenat Bağcan, kontrabasta Volkan Hürsever, davulda Ferit Odman eşlik etti. Sunumları Yekta Kopan yaptı. 

Umuttu esas tema, umut kaybolmamalı insanın içinde, bu şiirlerde zorluklara karşı umut içeren şiirlerdi. İçimizi mutlu etti, hüzünlendirdi. Bir buçuk saat başka bir zamanda dinledik ve bitti. 

İyi ki gitmişiz, iyi ki çocuklarımızı da yanımızda götürmüşüz ki, haka dünyamızda bir ümit olduğunu veya olacağını, hayattan vaz geçmemelerini ve yaşamın harika bir şey olduğunu paylaştık. Onlar da gün sonu bize "harika anneler olduğumuzu söyleyip" bizi şımarttılar. Ay pek bi mutlu olduk.

Hepimize umutlu yarınlar diliyorum. 

Tugba 

12 Ağustos 2023 Cumartesi

Yaz Diyeti 12-13-14/29

 

Eskilerde yaşamaya devam etmenin 

dayanılmaz ağırlığı...


Evetttt, 3 gündür yazamadım ama bu demek değil ki diyeti bıraktım. Evde çalıştığım için işlerim çok yoğundu.

Suyum devamlı yanımda, bittikçe dolduruyorum, yemekler protein ve salata olarak dünyamda, hala çikolata istiyorum ve  sonunda, dün tartıldım. 

3 kilo vermişim. Aslında insan daha fazlasını istiyor ama kalıcı olması anlamında 3 kilo iyi...

 Yola devam, benimle bu işe devam edenler, lütfen bırakmayalım. 

Eskilerde yaşamaktan hiç hoşlanmıyorum. Zaten başımdan o kadar fazla olay geçti ki, artık onları beynimin bir köşesine hapsettim. Bazen gece rüyama giriyor, hala matbaada iş yetiştirmeye çalışırken buluyorum kendimi ama sadece rüyamda...Zaten bedelini ağır ödedim. 

Geleceğe bakmak gerek, içinde bulunduğumuz durum bu, şu anda, ben gelecek planları ile yoğunum, planlar planlar, bazıları gerçekleşir bazıları gerçekleşmez ama plan yapmak insanı hayata bağlıyor bence...

Hepinize iyi hafta sonları dilerim. 

Tugba

9 Ağustos 2023 Çarşamba

Yaz Diyeti 11/29

 

Kodlamalardan kurtulmak...


Pazartesi akşamının belli bir saatini hastanede geçirdikten sonra sabah iyi kalktım. Kahvaltı edip ilaçlarımı alıp çalışmaya başladım. Biraz dinlendim öğleden sonra...

 Akşam Kuşadası AVM Anfi Tiyatroda Kaan Sekban var, İstanbul'da hiç gidememiştim, hazır buraya geldiğini öğrenince bilet almaz mıyım, hemen...

Ama bir gün önce böbrek tutması planda yoktu. Üzerine de kışlık domates olayı da var, İzo bitsin istiyor, ben de yardım ettim ve 80 kilo domatesi 1,5 günde kışa hazır hale getirdik ama biz de bittik. 

Mutfaktan domates fışkırınca öğleyin domatesi ton balığı yedim, akşama da domates salatası yanına bir şeyler, ben bu uzun domateslerin salatasını da çok seviyorum, çok lezzetli oluyor. Anlayacağınız sağlıklı beslenmeye devam ama domateste bu yaşta zararları var galiba ama neyse olan oldu. 

Akşam Kaan Sekban'a gittik, bir kez daha "hayatta tek bir işi yapacaksın, onda sadece başarılı olacaksın" denilen tabunun yıkılabileceğini gösterdi. 


Ben de öyleyim. Matbaacı, ihracatçı, bloger, trendyol'da dükkanı olan bir insanım. 

Çoğu insana hala  bunu kabul edemiyor, çok karşılaştım bununla ama dün akşam adam da bir çok şeyi aynı anda yapıp başarılı olabiliyor. Ha bazısında çok başarılı, bazısında daha az ama yapıyor. 

Hayattaki bize uygulanan bu kodlamalardan bi kurtulu versek her şey daha rahat olacak. 

Hepinize iyi günler...

Tugba



8 Ağustos 2023 Salı

Yaz Diyeti 10/29

 

Nazar mı değdi acaba?

Dün sabah haftaya güzel başladım, öğleden sonraya kadar bilgisayarda çalıştım. Her şey harikaydı. Kahvaltımı güzel yaptım, su içmeye tam gaz devam. 


Sonra Melto uyandı, yemeği falan derken işlerimiz için İzo, Meltem, ben ve şoförümüz Ali Mert, attık kendimizi dışarı. Banka, hastane falan derken pazartesi "pazarına da uğrayalım" dedim, Ali Mert delirdi ama yapacak bir şey yok, üçümüzü beklemeye başladı. 

Biz de Meltoyu sandalyesine koyduk yukarıdan aşağı fiyatlara baka baka gezdik. 50.-tl'nin altında hiç bir şey yok, fasulye gerçekten 100.-tl, falan felan. Asıl amaç domates bakmaktı, 3-5 taneden sonra köylü kadınlarınkini beğendik alalım dedik. 

Kadınların mı nazarı değdi anlamadım ama bena "en fazla 35 sin abla diye iltifat ettiler", "kızıma dualar ettiler" , ben de kilosu 10.-TL'den anlaşarak 4 kasa domatesi aldım. 

Sonra eve döndük, kısa bir süre sonra ben de bir bel ağrısı, ishal ama feci, duramıyorum. Tabii hastanenin yolunu tuttuk. İdrar tahlili istediler, idrar pembe, bildiğiniz pembe. ,

Doktor ekrana bakınca "Tuğba Hanım artık bir Urolöji'ye görünseniz mi? Bu yıl 3. kez buradasınız" demez mi? Gene benim kumlar coşmuş, acaba 10 gündür o kadar fazla su içtim ki onlarda doğal olarak hareketlenmiş olabilir. 

Tabii ki diyetten pes etmiyorum. Antibiyotik verdi, bitince İstanbul'a gidip hem kontrollerimi yaptıracağım hem de iyi bir üroloğa gideceğim. Rahmetli annemin bana mirası ne yazık ki bu kumlar. 

Şimdilik bu kadar, hepinize sevgiler...

Tugba

6 Ağustos 2023 Pazar

Yaz Diyeti 9/29

 Yeni nesil çok farklı çok....


Harika bir pazar ünü geçirdim bugün, ailecek havuzumuza indik akşam üzeri, yüzdük, eğlendik, geldik.

Akşam yemeği hazırlarken, minik tavuk sote yapacaktım airfry'da, sonra bi baktım köşede actifry duruyor, ona attım, döne döne pişti tavuklar, yenisi gelince eskilere pas vermeme doğalımızda olan bir durum ama yazık o da çalışıyor yani. 

Bugün şekersiz hayat çok rahat geçti, alışıyorum galiba. Bu senenin en moda salatası yeşil elmalı pancar salatası yaptım. Yanında tavuk sote, mis oldu. 

Akşam aşağıya komşuma indim kahveye ve sohbete. Kendisi, annesi ile beraber çanta markası yaratmaya yola çıkmış, çantaları inceledik, neler yapılır yapılmaz konuştuk. Sonra bugünün resmini onun çantalarından biri ile çekelim dedik. O sırada 7 yaşındaki kızı geldi, bize baktı, baktı, biz feci fotolar çektikçe inceledi bizi, sonra "benimde fotomu çek anne" dedi. 

Bir pozlar verdi, 7 yaşında olmasa alıp onları kullanabiliriz. Her duruşu, çantaları tutuşu, biz tabii koptuk, bizim foto perişan, kızın foto çantayı sattırır. 

Bu yeni nesil gerçekten çok farklı, biz hala onları anlayamadık. Anlamakta zorlanıyor ver direnç gösteriyoruz, bizim doğrular çok farklı ama onlar bi çok şeyde de doğrular. 

Biz özellikle 40 yaş üstü çok zorlanıyoruz açıkçası. Bakalım nasıl olacak ilerisi...

Herkese iyi geceler diliyorum. 

Tugba

5 Ağustos 2023 Cumartesi

Yaz Diyeti 7-8/29

 

Geçen gün demiştim, günler hızlı diye...


1 haftayı tamamladım çok şükür, dün işlerden çok yoğundum, Amerika ile toplantımda gece 10:30 bitince gün sonu yapamadım sizinle...

1 hafta iyi geçti aslında, şekeri çıkarmak zor ama gene de iyi idare ettim. Perşembe akşamı canım çok çekti ama inat ettim yemedim uyudum. Tartıya bakmıyorum, sinir bozuyor. 6 gün sonra bakacağım. 

Bugün Meltem huzursuz, epileptik şarjları var, gece 3 te kalktı, araba ile dolaştırdık ama bi fayda etmedi.

 Akşam 5'te sızdı, birazdan uykusunda akşam yemeğini ve ilaçlarını verip, uykusuna devam etmesini dileyeceğiz. Uyanırsa sabaha kadar bu gece ben bekleyeceğim, dün gece İzo bekledi. 

Akşam üzeri denize gittim komşularımla, harika geldi valla, ben denizi çok seviyorummmm. 

Hepinize iyi geceler, sevgiler

Tugba

4 Ağustos 2023 Cuma

Yaz Diyeti 6/29

 Bazen gün çok mu hızlı bitiyor?


Walla dün nasıl geçti anlamadım. Sabahtan ihracatım vardı, Amerika, İstanbul arası telefonla konuştum, bi de her şey dijital olunca yok o fotoyu çek yok bunu ekle yolla, bitmeyen istekler arasında işi hazırladık. Bir baktım gün bitmiş. Akşam Söke'ye misafirliğe kaçtım, ortamdan uzaklaşmam gerekiyordu, çok iyi geldi. 

Dün az su içtim nedense, zaten acayip zorlanıyorum ama bugün arayı kapatırım. 

Dün akşam kinoalı salata yaptım. Evde pek beğenildi. Aslında kısır gibi ama kısırın da lezzeti bi başka oluyor. 

Kinoa, bulgur gibi lezzetli değil. Onu lezzetlendirmek için sizler ne yapıyorsunuz? Ben zeytinyağı, limon, ve taze soğan, roka, maydanoz ve kırmızı biber ekledim ama hala bi yavanlık vardı. Öneri bekliyorum. En güzel yanı yedikten sonra şişkinlik yapmaması idi.

Şimdilik benden bu kadar, bugün cuma, işler çok yoğun. Akşama görüşmek üzere, sevgiler...

Tugba


2 Ağustos 2023 Çarşamba

Yaz Diyeti 5/29

 

Bugün İzmir...

Bu sabah erken kalktım, çok güzel bir kahvaltı yaptım diyetime uygun, öğleyin Mert ile birlikte İzmir'e matbaa ziyaretine gittik. 


Tabii ki referans ile gittim, daha yaklaşırken harika bir yer olduğunu anladım, tıpkı bizim Tunç gibiydi, kapısında tabela yok, hiç bir şey yazmıyor ama arka depo girişinde kağıt gelmiş, kamyondan kağıt indiriyorlardı. 

Mert burası dedim, "Anne nereden anladın?"dedi. Bu yeni gençlik google nereye götürürse oraya bakıyorlar, kapıda tabela yoksa "yanlış geldik" deyip dolanmaya başlıyorlar, halbuki bi kafalarını kaldırıp ne var ne yok baksalar oranın gelen paletli kağıtlardan bir matbaa olduğunu anlayabilirler. 

Neyse, gene çok tatlı insanlar ile tanışma şansını yakaladım. Harika bir bina, geniş, ferah, paletler istediğiniz gibi etrafta dolaşabilir, ekip dinamik ve uzun yıllar çalışanlardan oluşuyor. Tunç günlerim gözümün önüne geldi. 

Kendimi ziyaret sonunda mutlu hissettim, yapacak yeni projeler kafamda dolaşmaya başladı. 

Tabii bütün bunlar olurken yanımda yiyeceklerimi götürdüm ki diyet bozulmasın, öyle de oldu. Yılmak yokkk, devam... Hatta benzincide Hanutta Gofret aldım, onlar diyabetliler için olduğunu biliyordum ama Mert yok dedi falan onu da yemedim. Başarı...

Hepinize iyi geceler...

Tugba

1 Ağustos 2023 Salı

Yaz Diyeti 4/29

 Salı sallanır mı hep acaba?


Dün gece dolunay vardı, bize hiç uymayan bir gece...

Dolunay, kimileri için aşk, sevgi, para, bizim için ise acı...

 Meltem doğduğundan beri dolunay olmadan 3 gün önce rahatsızlanır ve geceleri uyumaz...

Dolunay tam olduktan sonra da kendine gelir. 

Doktorlara böyle bir gözlemimiz var, her ay aynı şekilde tekrarlanan bir durum var dediğimiz halde kesinlikle bilimselliğe dayanmadığına ısrar ettiler. 

21 yıldır her ay tekrar eden bi durumu bilimselliğe bağlayamamak da ilginç biraz ama neyse gerçekler dün gece Melto hepimizi ayağa dikti. 

Hala hepimiz ayaktayız...

Sabah İzo, Gürcistan'dan berbat bi haber aldı, çok üzüldük...

Olabileceğini ön gördüğüm ve kötü olacağını belirttiğim şey oldu  işe ile alakalı, beni çok ilgilendirmez ama "her şeyi ben bilirim", "sen 50 yaşındasın, senin zamanın geçti" deyip tecrübe denen şeye inanmayanların sonunda ellerindekini kaybetmeleri kaçınılmaz oluyor...

İşlerimi ayarladıktan sonra termosa su doldurup kendimi havuza attım valla, içim şişti. Melto ile yüzdükten sonra otururken üzerine bi tık İzmir'de deprem oldu. Ondan 10 dk önce de Konya'da...

Ay ne salı ama....

Düzenli ve sağlıklı beslenmeye tam gaz devam ediyorum. Akşam üzeri "çikolataaaaa" diye bi kriz geldi ama yok, o çikolata yenmeyecek.

Yarın İzmir'e gidiyorum, yoğun bir iş günü, hepinize iyi akşamlar dilerim. 

Tugba

Drupa

 Drupa... 16 Yıl Matbaacılar için Drupa Fuarı ayrı bir anlam taşımaktadır. Babam, 1976 yılından itibaren 2016'ya kadar hepsini ziyaret e...