1 Mayıs 2020 Cuma

Corona Günleri 46. Gün




Corona Günleri


46. Gün

Yeni bir sokağa çıkma kısıtlaması ve biz. Sabah geç kalktık, en azından günün yarısını uykuda tüketelim diye. Geçen kısıtlamada yumurtamız bitmişti, Carrefour'a gidip yumurta alacaktım, gene gerekli gereksiz bir sürü şey alıp eve geldik, ha yanımda Mert'te vardı, zar zor ikna ettim ama çıkınca da mutlu oldu. 

Bizim mahalle maşallah marketteydi ama herkes elinden geldiği kadar mesafelere dikkat ediyordu arada fazla yaklaşıp tekrar birbirinden kaçıyorlar. Çok komikti. 

Yarın Mert seviye sınavına girecek, artık, önümüzdeki üniversite sınavına çalışması gerek, uzaktan eğitime devam hatta özel dersi de uzaktan eğitimle devam ediyoruz. Muhtemelen kursta uzaktan olacak, bakalım Mert nasıl başa çıkacak bu işle... ah ah  bu çocuk lise sınavına girecekken 15 temmuz darbesi olmuştu, sorular ilk sınavda feci zordu ikincisinde feci kolaydı, o sene girenler patladı, rezillikti. Zaten o sınavları bile manupüle ettiklerini tahmin ediyorduk, o da kanıtlandı, şimdi üniversite sınavına bir şekilde güvenmek ve hazırlanmak zorunda. 

Eskiden dolar 7 tl değilken yurt dışına gönderme hayalleri vardı, şimdi patladık gitti, ya %100 burslu yada devlet, yapacak bi şey yok. Gene yığılma olacak, yurt dışına gidemediği için çocuklar. Bu çocuk eğitimde şanslı değil.

Bu sene çok yakın arkadaşlarımızın çocukları hem lise hem de üniversite sınavına girecekler. Allah kolaylık versin, çok gerilmiş durumdalar. Lise sınavının zamanı değişecek mi belli değil. Üniversite temmuz sonunda, her şey nasıl yapılıp nasıl yetişecek, hayatımızın belirsizliklerinden biri daha. 21.yy'lın bu belirsizlikleri ömrümüzü kısaltıyor kesinlikle, hep bir kaygı, hep bir endişe, yoğun stress, zoorrr çok zorrr.

Hepsine başarılar diliyorum şimdiden.

Hepinize iyi geceler...

Tugba

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Drupa

 Drupa... 16 Yıl Matbaacılar için Drupa Fuarı ayrı bir anlam taşımaktadır. Babam, 1976 yılından itibaren 2016'ya kadar hepsini ziyaret e...