30 Temmuz 2021 Cuma

Ah ah, tüh Tüh, Vah Vah, O işler Öyle Olmuyor ama...

 




Bu yazımı daha güzel bir şey için yazmayı planlamıştım ama dün ki yaşadığımız felaket bunu sevincimi yok etti. 

Eylül ayından sonra www.arctimo.com sayfamızda satılan ürünlerin 100.-TL ve üzerinde alış veriş yapan müşterimizin adına Tema Vakfına fidan bağışında bulunacaktım ve bunun nedenini, niye yapmamız gerektiğini paylaşacaktım ama dün anlatılması zor bir durum yaşadık. Bunun altından nasıl kalkacağız bilemiyorum. 

Ben bugün ilk olarak TEMA Vakfı'nın sayfasına girip fidan bağışında bulundum. Sizlerde bulunursanız harika olur. Dün ki yangınlar olmasa bile Toprak Dede'nin yıllar önce "Türkiye Çöl Olacak, fidansız bırakmayalım" sözlerini hatırlatmak isterim. 

Bu yıl Türkiye Toprakları'nın ciddi bir kuraklık altında olduğunu gizli saklı olsa da medyadan duyduk. Geçen haftaki Karadeniz'de yaşanan seller ve ne yazık ki dün yaşananlar topraklarımızdaki verimli alanların kaybı, yanlış yerleşme, çöl tehlikesi. 

İklim değişikliği faciası...

Biz ne yapıyoruz? 

Ben yıllardır hiç fidan dikmediğimi fark ettim. Ya siz? 

Hangimiz buna önem veriyoruz?

Evlenirken şeker yerine fidan bağışı yapılması dışında??? Ha bi de Kurumsal Firmalar yapar biz de alkışlarız hep...

Artık silkelenmemiz gerekiyor.  Acayip uyuşturulduk. Ekmek derdi, sencilik bencilik, tembellik, üzerimizde ağır bir ölü toprağı var. 

Bir an önce bundan kurtulmalıyız. 

Eğer çevremizi, doğamızı geri kazanmak istiyorsak, her yıl aileniz adına fidanlar dikin. 

Evinizde su kullanımına dikkat edin. 

Marketten yiyebileceğiniz kadar yiyecek alın, fazlasını atmayın. 

Yapacak çok ama çok şey var, lütfen bugün bir tanesinden başlayın. Sadece sosyal medyada tüh tüh, vah vahla olmaz, harekete geçmek hepimizin elinde. 

tugba




21 Temmuz 2021 Çarşamba

Mutlu Bayramlar

 



Ben oldum olası Kurban Bayramlarından hiç haz etmem. İnsanların ilkel şartlar altında dini vecibelerini yerine getirmeye çabalamasını hala anlamakta güçlük çekiyorum. Arkamızdaki çiftlik bozması yerde, bu sene gene zavallı hayvanı kıtır kıtır elektrikli testere ile doğradılar. Hayvancağızın son yalvarışları gene kulağımda. E be adam orada kestin, hava 40 derece, nasıl ve kime dağıttın? Özel kesim yerlerinde kessen ne olur? Kesin kavurma da yapıp yemiştir orada...Nefret ediyorum bu zihniyetten. 

Gelelim korona durumuna....

O anneler var ya, tüm Ege Bölgesine yayılmış durumda olan, beachlerde eller havaya, dip dibe olan, Eylülde onlar yüzünden okullar açılmaz ise hepsi oturup çocukları ile online derse girmek nasip etsin, gıklarını da çıkartmasınlar. 

Bu millet nasıl açmış kendini dışarıya atmaya, ben gene güçlük çekiyorum bu durumu da anlamaya. Hepsi tüm yıl  şikayet etti, online derse giremeyen çocuklarından, şimdi herkes her yerde, bir de sadece deniz tatili değil, kutlanamayan bayram tatilleri için memleketlerine gidenlerde  sıkıntılı. Ay sonu 20.000'e çıkarız merak etmeyin. Kısıtlamalara az kaldı. 

Allah bize iyi günler versin ama ilk önce akıl versin ki bu illetten biran önce kurtulalım. Ben evvelsi gün ikinci dozumu oldum, dün ateşlendim, çok berbat geçirdim. Gene korona olduğum gibi eklem ağrısı çektim. Berbattım. 

Hepimize güzel,  sağlıklı, akıllı günler diliyorum.

Tugba

Drupa

 Drupa... 16 Yıl Matbaacılar için Drupa Fuarı ayrı bir anlam taşımaktadır. Babam, 1976 yılından itibaren 2016'ya kadar hepsini ziyaret e...